Moi!
Vaikka blogit eivät olekaan enää niin suosittu alusta nukkeilijoiden kesken Instagramin syöstyä bloggerin vallasta, haluan omistaa yhden postauksen ihan vain blogijutuille.
(Onneksi nukkeblogeja silti löytyy (ja ehkä jopa enemmän kuin vähän aikaa sitten?), ootte mahtavia kanssabloggaajat!)
Tässä luukussa vinkkaan pari asiaa, jolla blogista voi saada vähän kivemman näköisen. Haluan painottaa, että en (vieläkään) ole mikään tietokonevelho ja käytän itse blogissani tätä ihan perus teemaa ja asettelua, joten en kyllä tiedä miten kaikki muutokset istuvat eri mallisiin blogeihin.
Banneri
Banneri on mielestäni aika olennainen osa blogin ulkoasua. Se lävähtää lukijan eteen blogiin saapuessa ja kertoo usein esimerkiksi blogin nimen (fiksua mm. silloin, jos blogin nettiosoite on eri kuin blogin nimi). Tällä hetkellä bannerini on tylsimmistä tylsin, sillä en jaksanut alkaa tekemään hienompaa. Viimeisimmät bannerit ovat tehty Canvalla, se on helppo ja näppärä ohjelma. Canvassa pystyy yös hyvin säätämään bannerin kokoa, joka on aika tärkeä juttu, jotta kuvat ja teksti ovat hyvässä suhteessa blogin leveyksiin ja pituuksiin nähden. (niitäkin voi tosin säätää, ei hätää)
Alla muutamat esimerkit bannereistani vuosien varrella, koettakaa kestää sillä osa on melko kamalia. :D
Tää tais olla ekan blogivuoden joulubanneri, joka oli pakko ottaa askartelumassan avulla, kun en osannut käyttää mitään kuvanmuokkausohjelmaa, jolla olisin voinut saada tekstin mukaan :D |
Sittemmin löysin Picmonkeyn, itse asiassa Alfredin kautta, ja bannereiden tunnusmerkeiksi tulivat katkoviivat ja erilaiset kimallukset |
Kokeiltiin myöhemminkin ottaaa bannerikuva ilman muokkauksia, tää on mun mielestä hauska! |
Ihan söpö joulubanneri! |
Ensimmäinen Canvalla tehty banneri |
Tylsä, mutta ajaa asiansa |
Bannereista vielä sen verran, että itse tykkään vaihdella niitä vuodenaikojen mukaan (kuten esimerkiksi blogin taustaakin), mutta jotkut eivät vaihda banneriaan juuri koskaan, ja se on myös varsin kelpo juttu!
Sivupalkit
Bloggerin "ulkoasu"-kohdasta löytyy kaikki blogin elementit, ja niitä voi tietysti sinne myös lisäillä. Sivupalkkeihin saa laitettua niin paikan lukijoille, äänestyksen, linkin Instagram-sivulle, hakukentän, blogiarkiston, listan lempiblogeista kuin vaikka tilaston viikon luetuimmista postauksista. Suurimman osa saa ihan bloggerin kautta lisäämällä gadgetin, mutta jotkut toiminnot ladataan erillisiltä sivustoilta. Itse ole esimerkiksi laittanut Instagram-linkkini Snapwidget-sivuston kautta.
Hiiri/kursori
Tää oli hitti joskus mun blogiuran alkuaikoina! Ihan ensimäisiä juttuja, joita blogiin teinkään oli kursorin muuttaminen glittersateeksi. Näitä ei enää kyllä kovin paljoa nää, mutta ainakin Oonan blogista tällainen löytyy omani lisäksi.
(Osoittimet näkyvät muuten vain tietokoneella, eivät mobiilissa)
Erilaisia vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi cursors4u -sivustolta, josta valitaan itselle mieluinen. Kursorista kopioidaan CSS-koodi, joka isketään Bloggeriin. (täällä tarkemmat ohjeet ja muita kivoja vinkkejä blogin elävöittämiseen)
Bloggerin teemansuunnittelutyökalu
Ulkoasu-välilehdeltä löytyvä linkki teemansuunnittelutyökaluun on varsin näppärä keino tehdä jo pienillä muutoksilla blogista persoonnalisemman näköinen. Voit vaihtaa sen avulla esimerkiksi fontteja ja värejä (lisäasetukset), ja parasta on että näet reaaliajassa, miltä mikäkin muutos blogissasi näyttää. Helppoa!
Bloggerin kanssa säätäminen on välillä melkoista temppuilua, toivottavasti tästä postauksesta on apua rautaisten hermojen lisäksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Pienetkin sanat piristävät päivää, joten jätäthän palautetta rohkeasti! <3