keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Luukku 8: Vaatteiden koristelusta

 


Hei vain!
Tänään vuorossa on höpöttelyä vaatteiden koristelusta. Monella nukkeilijalla vaatteiden ompelu on osa harrastusta, ja nyt annan muutaman vinkin siihen, miten vaatteista voi saada yksityiskohtaisempia. Muistakaa, että harjoitus tekee mestarin näissäkin hommissa, ihan käsinompelulla pärjää myös jo tosi pitkälle, jos ei ompelukonetta omista. 


Pitsi


Tosi helppo tapa koristeluun! Pitsiä löytyy monista askartelutarvikeliikkeistä, ompeluliikkeistä ja välillä ihan tavallisista marketeistakin. Pitsiä voi laittaa niin hihansuihin, kauluksiin, vyötärölle kuin vaikka helmaaankin. Erityisen näppärä kaveri virkkaa (ja tärkkää) pitsin itse!

Nauhat ja rusetit


Samoilla linjoilla jatketaan, myös erilaiset nauhat ja rusetit ovat varsin yksinkertainen tapa tuoda vaatteisiin jotain ekstraa. Nauhasta voi tehdä vaikka olkaimet, rusetteja voi laittaa niin helmoihin kuin etumukseen. Näitäkin löytyy hyvin erilaisista askartelu- ja ompelukaupoista. Kannattaa tosin tsekata myös omat vaatteet! Nauhaa voi löytyä esimerkiksi paitojen kauluksista ja housujen vyötäröltä (ripustusnauhat), rusetteja on usein esimerkiksi alusvaatteissa :D

Koristeompeleet


Tää tapa on mullekin aika uusi, ja sen takia ei ole kuin tää yksi mekon vyötärö malliksi. Mutta siis erilaisia koristeompeleita löytyy ompelukoneiden valikoista, valikoima vaihtelee ihan koneittain. (oman koneen valikoimaa alla)  Ompeleita/kirjontaa voi tietysti tehdä myös käsin, mikäli hermot siihen riittävät.Huomatkaa suloinen nopeussäädin, voin ommella nopeasti kuin jänis!Henkselit


Rakastan erilaisia henkselillisiä vaatteita niin nukeilla kuin itsellänikin! Halusin kokeilla metalliosien tekemistä nukkejen vaatteisiin, tässä nyt yksi vähän spesifimpi vinkki niihin. Olen ymmärtänyt, että näitä pikkuosasia voi myös ostaa jostain, mutta ei tämä itse tekeminen mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa ole!

Keskimmäisten housujen napit ovat neppareiden toinen puoli. Koholla oleva osa nepparista on työnnetty läpässä olevan pienen reiän läpi. Huomioithan, että tekniikka ei välttämättä toimi kovin herkästi purkautuvien kankaiden kohdalla!

Toinen käyttämäni tapa hyödyntää korvakorujen koukkuja. Itse en korvanreikiä omista, joten olen surutta irroittanut koukkuja joistakin saamistani korvakoruista. Jos itselläsi ei ole turhia koukkuja pyörimässä nurkissa, rautalanka ja pienet helmet ajavat saman asian.
Eli siis koukussa olevasta helmestä tehdään nappi, ja itse koukusta taivutellaan tuo metalliosa. Metalliosa kannattaa kuitenkin ommella vielä lopuksi muutamalla pistolla "napin" ympärille, jotta se varmasti pysyy paikoillaan. (paitsi siinä tapauksessa, jos haluat aukoa henkseleitä myöhemmin.)

Ihan perusnapit käyvät henkselien kanssa tietysti myös, miksei rusetit tai nepparitkin!

Taas yksi esimerkki siitä, miten kaikki varaosaset kannattaa pitää tallella!


Listaan tähän vielä muutaman koristelutavan, joiden käytöstä mulla itsellä ei tosin ole kummemmin kokemusta, joten mallikuviakaan ei valitettavasti ole
  • Paljetit, glitter
  • Pienet korunosat (riipukset yms)
  • Pienet hakaneulat
  • Röyhelöt, hapsut
  • Tupsut

Ompeletteko te itse nukkejenne vaatteet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin sanat piristävät päivää, joten jätäthän palautetta rohkeasti! <3